Doden na raketsalvo op Libanon

Het plaatsje Hermel gisteren na een explosie. Bij een zelfmoordaanslag vonden drie mensen de dood. Foto Reuters / Hassan Abdallah

Bij een reeks raketaanvallen uit Syrië zijn vandaag in Libanon zeven doden gevallen. Dat meldt persbureau AP op gezag van Libanese bronnen. Onder de slachtoffers zijn een aantal kinderen, die buiten aan het spelen waren.

In Arsal vielen de meeste doden. In het dorp wonen duizenden Syriërs die zijn gevlucht voor de burgeroorlog in hun thuisland. Het was niet direct duidelijk wie er verantwoordelijk is voor het bombardement. Ook de plaatsen Baalbek en Hermel werden geraakt door projectielen.


De aanslag, waarbij tientallen raketten werden afgevuurd, is de zoveelste die erop wijst dat de burgeroorlog in Syrië zich uitbreidt naar Libanon. De afgelopen maanden kwamen al verschillende mensen om bij bomaanslagen in Beiroet.

Eind december werd de sunnitische politicus Mohamad Chatah gedood nadat een autobom tot ontploffing was gebracht. Het was de tweede moord op een prominent lid van de oppositie in veertien maanden. In oktober vorig jaar kwam brigade-generaal Wissam al-Hassan, een sunniet die dicht bij Saad Hariri stond, om het leven bij een bomaanslag.

    • Laura Klompenhouwer