Wordt Margaret Thatcher vermoord in de nieuwe verhalenbundel van Hilary Mantel?

Tweevoudig Man Booker Prize-winnaar Hilary Mantel komt in september van dit jaar met een verhalenbundel, weet The Guardian die het nieuws betitelt als ‘the most exciting literary news of the week’. Ook vanwege de opmerkelijke titel van de bundel. Het boek is getiteld The Assassination of Margaret Thatcher. Thatcher, de langst regerende Britse premier van

Hilary Mantel in 2009 met 'Wolf Hall', de Tudor-roman waarmee ze haar eerste Man Booker Prize won EPA/DANIEL DEME

Tweevoudig Man Booker Prize-winnaar Hilary Mantel komt in september van dit jaar met een verhalenbundel, weet The Guardian die het nieuws betitelt als ‘the most exciting literary news of the week’. Ook vanwege de opmerkelijke titel van de bundel.

Het boek is getiteld The Assassination of Margaret Thatcher. Thatcher, de langst regerende Britse premier van de twintigste eeuw, stierf in april vorig jaar op 87-jarige leeftijd aan een beroerte. Vermoord werd The Iron Lady zeker niet, dus vooralsnog blijft onduidelijk welke kant Mantel in haar nieuwe verhalenbundel - samen met Learning to Talk (2003) pas de tweede in haar oeuvre - op wil.

Mantels redacteur van de uitgever 4th Estate heeft The Guardian een heel klein beetje voorinformatie gegeven. Volgens de Engelse redacteur lieten Mantels twee Booker Prize-winnende Tudor romans (Wolf Hall & Bring up the Bodies) nog zien hoe het moderne Engeland werd gesmeed. Haar nieuwe verhalenbundel laat zien tot welk land dat Engeland is uitgegroeid.

    • Roderick Nieuwenhuis