Petitie COC tegen kabinetsdelegatie Sotsji ruim 10.000 keer ondertekend

Een petitie van homobelangenvereniging COC tegen de Nederlandse delegatie die het kabinet naar de Olympische Winterspelen in Sotsji wil sturen is inmiddels ruim tienduizend keer ondertekend. In de petitie, die gisteren online werd gezet, worden de regering en de Tweede Kamer opgeroepen koning Willem-Alexander en premier Rutte (VVD) niet naar de Spelen te laten gaan. Het COC wil dat de regering op die manier duidelijk haar afkeuring laat blijken over de slechte situatie van lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT’s) en de mensenrechtensituatie in Rusland in het algemeen. Rutte zei eerder deze week niet van plan te zijn de delegatie minder zwaar te maken. Vanmorgen maakte de Finse minister van Sport, Paavo Arhinmaki, bekend niet naar de Spelen te gaan vanwege de mensenrechten. (Novum/Reuters)