Treinverkeer Hilversum nog tot na het weekend ontregeld

Net na vertrek uit Hilversum richting Naarden-Bussum kwam het tweede rijtuig van de intercity gisteren naast de rails terecht Foto ANP / Bas Czerwinski

Het treinverkeer tussen Hilversum en Naarden-Bussum ligt nog zeker tot maandagochtend plat. De herstelwerkzaamheden na de ontsporing van een trein woensdagmiddag duren langer dan gedacht, laat de NS weten.

Het spoorbedrijf hoopte dat er donderdag rond 10.00 uur weer treinen konden rijden, maar dat gaat vanwege de aanzienlijke schade aan het spoor niet lukken. Reizigers moeten daarom nog vier dagen per bus tussen Hilversum en Naarden-Bussum rijden. De extra reistijd bedraagt een halfuur tot een uur.

Het reisadvies voor overige reizigers:

  • Reizigers tussen Utrecht C. en Almere C. kunnen omreizen via Amsterdam Zuid.
  • Reizigers tussen Amersfoort en Amsterdam C./Schiphol kunnen omreizen via Utrecht C.

Bovenleiding over honderd meter beschadigd

Een rijtuig van een passagierstrein ontspoorde door nog onbekende oorzaak nadat het was vertrokken uit Hilversum. Na honderd tot tweehonderd meter kwam de trein met de wielen in het grind terecht.

In totaal moet 255 meter aan spoor, dwarsliggers en bijbehorende beveiligingssystemen worden vernieuwd, laat spoorbeheerder Prorail weten. Ook moeten in verband met het onderzoek vier wissels zorgvuldig worden verwijderd. Dat kost volgens Prorail veel tijd. De bovenleiding is inmiddels wel gerepareerd.

De Inspectie voor Leefomgeving en Transport en de Onderzoeksraad voor Veiligheid doen onderzoek naar de oorzaak van de ontsporing.

    • Lex Boon