App wiegt nachtelijke luisteraars in slaap

Wie overdag de iPad-app opent die The Opposites onlangs lanceerden, ziet een foto van het duo en de boodschap: „Uitsluitend te gebruiken bij Slapeloze Nachten.” Wie na middernacht terugkomt, wordt beloond met een instrumentale versie van het laatste album van de hiphoppers.

Big2 (Twan van Steenhoven) en Willy (Willem de Bruin) lanceerden, naar eigen zeggen, hun app om mensen met insomnia te helpen. Dat hun nieuwe album Slapeloze nachten heet en via de app te koop is, zal er ook wel iets mee te maken hebben.

Luisteraars worden, wanneer ze de app openen, in slaap gewiegd door instrumentale muziek. Vooral fans van het tweetal zullen rustig worden van de staccato ritmes, weemoedige synthesizerdeuntjes en kreten die vanuit de verte weerklinken.

Af en toe weerklinken flarden tekst van het album zoals: „Hey DJ, Draai nog maar een plaat. Ik ga vanavond niet naar huis. En ik ga door tot ’s ochtends laat.”

Wie ondanks of dankzij de ‘slaapliedjes’ de slaap niet kan vatten, kan via de app in contact komen met andere slapelozen. Via Twitter en de hashtag #Slapelozenachten sturen mensen, zoals ene Tony Perony, boodschappen de nacht in zoals „#Slapelozenachten maar eens even proberen tijdens de nachtvoeding”.