Britse politie rolt pedofielennetwerk op - ‘ook arrestatie in Nederland’

De Britse politie heeft een wereldwijd netwerk van internetpedofielen opgerold. In totaal zijn 29 verdachten in twaalf landen opgepakt en meer dan zevenhonderd verdachten geïdentificeerd. Dat heeft de Britse opsporingsdienst National Crime Agency (NCA) bekendgemaakt.

Volgens de BBC werden er onder meer arrestaties verricht in Nederland. Of het om een Nederlandse verdachte gaat, is niet bekend.

De Britten werkten voor het onderzoek, dat in 2012 begon, samen met de autoriteiten in Australië en de Verenigde Staten. De verdachten keken via livestreams op hun computer naar rechtstreekse beelden van kindermisbruik in onder meer de Filipijnen. De slachtoffers zijn tussen de 6 en 15 jaar. Vijftien kinderen op de Filipijnen konden worden gered.

Van de 29 arrestanten komen er elf uit de Filipijnen. De verdachten zouden lid zijn van een organisatie die het misbruik regelde en via internet verder verspreidde.

    • Lex Boon