Ecclestone stapt uit directie Formule 1 na aanklacht omkoping

Bernie Ecclestone stapt uit de directie van de Formule 1 nu hij in Duitsland is aangeklaagd voor omkoping. Wel blijft de de dagelijkse leiding in handen van 83-jarige Brit.

Bernie Ecclestone wordt er van beschuldigd de Duitse bankier Gerhard Gribkowsky in 2006 33,5 miljoen euro smeergeld te hebben betaald. AFP / Mark Ralston

Bernie Ecclestone stapt uit de directie van de Formule 1 nu hij in Duitsland is aangeklaagd voor omkoping. Wel blijft de dagelijkse leiding in handen van de 83-jarige Brit.

Het bestuur van CVC Capital, de investeringsmaatschappij die de commerciële rechten van de Formule 1 bezit, bracht vanmiddag een verklaring naar buiten waarin wordt gesteld dat Ecclestone de directie heeft kunnen geruststellen over zijn onschuld, zo meldt AP. Hij wil meer tijd om zich te richten op zijn verdediging tijdens het omkopingsproces dat in april begint.

Ecclestone heeft nu officieel geen rol meer bij “het accorderen en tekenen van belangrijke contracten en het maken van andere belangrijke afspraken”, aldus Reuters.

De directie zou volgens de verklaring echter tot het inzicht zijn gekomen dat het voor de sport het beste is als Ecclestone zich wel blijft bemoeien met de dagelijkse gang van zaken. De voormalig raceteameigenaar mag zich hierbij verheugen op scherper toezicht door de directie.

    • Jules Seegers