Voorsprong De Rooy slinkt

Gerard de Rooy tijdens de etappe van gisteren in Chili. Foto AP

Met nog drie etappes te gaan wordt het spannend of Gerard de Rooy het klassement van de trucks van de Dakar Rally weet te winnen. Gisteren verloor de Brabander opnieuw tijd op zijn naaste concurrent, de Rus Andrej Karginov. De Rus kwam als tweede binnen, De Rooy als derde. De tiende etappe over ruim 630 wedstrijdkilometers over gravel en grote zandduinen werd bij de trucks gewonnen door de Tsjech Ales Loprais. De voorsprong van De Rooy, die een paar dagen geleden nog ruim een half uur bedroeg, is geslonken tot slechts 7 minuten en 55 seconden. Bij de auto’s behield de Spaanse klassementsleider Nani Roma een nipte voorsprong van 2 minuten en 15 seconden op de Fransman Stéphane Peterhansel. De Spanjaard Joan Barreda won bij de motoren de rit en staat nu bijna drie kwartier achter op landgenoot Marc Coma. Vandaag rijden de coureurs van Antofagasta naar El Salvador. Daarbij zullen de duinen van Copiapó opnieuw een zware beproeving vormen. (Novum)