BBC spant de kroon met ‘Game of Thrones-promo’ voor Sotsji

We zagen er al wat voorbijkomen de afgelopen weken: promovideo’s voor de Winterspelen van volgende maand. Het lijkt er een beetje op dat er een wedstrijd binnen de wedstrijd die de Spelen zijn, is ontstaan. Met de BBC als voorlopige winnaar?

We zagen er al wat voorbijkomen de afgelopen weken: promovideo’s voor de Winterspelen van volgende maand. Het lijkt er een beetje op dat er een wedstrijd binnen de wedstrijd die de Spelen zijn, is ontstaan. Met de BBC als voorlopige winnaar?

De Britten zagen hun promo zondagavond in première gaan voorafgaand aan de derde en laatste aflevering van het derde seizoen van Sherlock. Sinds vandaag is het stukje video pas echt gaan leven op het web, niet in de laatste plaats doordat de BBC de stem van Charles Dance over de beelden legde als voice-over. Charles Dance? Ja, Tywin Lannister uit Game of Thrones. Spooky.

Geen bergen nodig

Eerder klonk de lofzang al voor de Belgen die een redelijk fraaie promo maakten voor Sotsji. Het plaatselijk Olympisch comité aldaar draaide een alleszins aardig filmpje in elkaar waarin de ongelukkige verhouding tussen de laaglanden en wintersport wordt betrokken. Ook voor ons aansprekend dus.

Een beetje in dezelfde stijl maakte het Australische Network Ten zijn reclamespot voor de Winterspelen. Ook daar hebben ze natuurlijk te maken met een gebrek aan natuurverschijnselen die wintersporten mogelijk maakt.

Thank you, Mom

De Amerikaanse NBC pakt uit met meerdere trailers (waarvan deze vrij treurig is) voor wat de kijkers in de VS kunnen verwachten en heeft deze video’s elk een ander thema gegeven. De NBC zette onder meer grootheden als skiester Lindsey Vonn (helaas niet op de Spelen wegens een blessure) en schaatser Shani Davis in.

Opvallend is dat de ogenschijnlijk meest aandoenlijke promo eigenlijk niet eens echt als promo voor de Spelen bedoeld is. Multinational Procter & Gamble goot een Sotsjisausje over zijn ‘Thank you, Mom’-campagne en kwam daarmee uit op de volgende fraaie productie:

http://youtu.be/57e4t-fhXDs

    • Jules Seegers