FC Twente gaat samenwerken met investeringsmaatschappij Doyen

FC Twente gaat samenwerken met investeringsmaatschappij Doyen Sports. Dat heeft voorzitter Joop Munsterman gisteren bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie. Het internationale bedrijf geeft FC Twente op korte termijn een financiële impuls, die Munsterman „absoluut noodzakelijk” noemde voor de club.

Met het geld van Doyen kunnen onder meer nieuwe spelers worden gehaald. Bij doorverkoop krijgt de investeringsmaatschappij een deel van de opbrengst. Twente kan een beroep doen op het netwerk van Doyen in het internationale voetbal en zal ook gebruikmaken van de kennis van het bedrijf.

Volgens de Enschedese club zal Doyen geen zeggenschap krijgen over spelers en evenmin partij zijn aan de onderhandelingstafel bij transfers. Verhalen daarover zijn „absolute onzin”, zei Munsterman. „Hooguit kan FC Twente in bepaalde situaties Doyen om advies vragen. Dat is immers een van de redenen om de samenwerking aan te gaan.”

Twente liet over de financiële afspraken niets los. Volgens weekblad Voetbal International gaat het om een kapitaalinjectie van vijf miljoen euro. In ruil daarvoor staat de club 25 tot 30 procent af van de transferrechten van de spelers Dusan Tadic, Kyle Ebecilio, Quincy Promes en Bilal Ould-Chikh.

Doyen is onder meer deels eigenaar van Ola John (Benfica), Zakaria Labyad (Vitesse) en AS Monaco-spits Radamel Falcao. (Novum)