Stevig eten achter antieke bulldozer

Sfeer

Dit grond-, weg- en waterbouwbedrijf huist in een splinternieuw pand. In de hal staat een glimmende, antieke bulldozer. Daarachter is de kantine: een lichte ruimte met een paar lange tafels en een open keuken, waar gastvrouw Monique alles kookt. Zij komt niet van een cateraar, maar is in dienst. Vandaag heeft ze verse erwtensoep gemaakt. Op de counter staan ook brood, melk en sap, twee bakken salade en schoteltjes met vlees, kaas, tonijn, zilveruitjes en meer.

Wij nemen de erwtensoep. Die is dik, vers en smakelijk. En het brood is lekker vers. Alleen de salade van blokjes courgette en paprika is wat saai. Misschien hadden we die moeten combineren met een broodje kaas, zoals directeur Tobias van Oord graag doet. Elke lunch kost 2,30 euro, een bedrag dat wordt afgetrokken van het salaris. Bezoekers kunnen een strippenkaart kopen om mee te lunchen. Ook vrachtwagenchauffeurs lopen hier af en toe binnen. Monique: „Zulke mannen kan ik natuurlijk niet afschepen met twee broodjes; die komen altijd voor een stevige maaltijd.”

Reacties

„De lunch is hier erg goed, ik moet altijd uitkijken dat ik niet te veel eet. Als het vrijdag is, eten we allemaal stevig”, vertelt P&O-manager Richard. „Monique maakt dan stokbroodjes met heel lekker beleg; filet americain of brie met honing. Dan wil je altijd wel één stokbroodje extra, en dan nog één.” Zijn collega Annette knikt: „Vrijdag is niet te weerstaan. Maar de rest van de week neem ik vaak zelf brood mee, gewoon om niet te veel te eten.” Arianne, directiesecretaresse: „Voor die 2,30 euro kan ik zelf echt niet zo’n lekkere lunch maken. En het is altijd gezellig.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl

    • Cecile Elffers