kort

Google //

2,3 miljard euro voor slimme thermostaten

Google gaat uitbreiden naar smart homes, oftewel slimme huishoudens. Het bedrijf betaalt 3,2 miljard dollar (2,3 miljard euro) voor Nest Labs, een Amerikaans bedrijfje dat zelfregulerende thermostaten maakt die online te bedienen zijn. Google verdient jaarlijks 50 miljard dollar met online advertenties en investeert nu in allerlei elektronica met internetverbinding. Het bedrijf nam in 2012 Motorola over voor 12 miljard dollar. Daarnaast ontwikkelt Google robotauto’s en computerbrillen.

PvdA //

Judith Merkies uit EP-delegatie gezet

Judith Merkies is door de PvdA uit de delegatie in het Europees Parlement gezet. Volgens de overige twee parlementariërs van de PvdA in Brussel, Thijs Berman en Emine Bozkurt, heeft Merkies bestaande afspraken over financiële bestedingen geschonden, waardoor er onvoldoende vertrouwen is voor verdere samenwerking. Het gaat om de declaratie van de kosten van twee advocatenkantoren die Merkies eind 2013 bijstonden in een kort geding tegen het PvdA-partijbestuur. Ruim 31.000 euro zou buiten medeweten van de PvdA-Eurodelegatie bij het Europees Parlement gedeclareerd zijn door Merkies, ten laste van het personeelskosten budget van de eurodelegatie.

Australian Open //

Nederlanders in eerste ronde uitgeschakeld

De Nederlandse tennissers in het enkelspel zijn al in de eerste ronde van het Australian Open uitgeschakeld. Igor Sijsling verloor gisteren van de 17-jarige Australiër Thanasi Kokkinakis die als nummer 570 van de wereld via een wildcard tot het toernooi was toegelaten. Gisterochtend moest Robin Haase in zijn partij tegen de Amerikaan Donald Young opgeven met kramp en rugklachten. Maandag werden Jesse Huta Galung en Kiki Bertens al uitgeschakeld. Met name Bertens had last van de hitte in Melbourne.

    • NRC