Kijk slim om je heen en leef voordeliger

Anil Naipal (47) werkt als testmanager bij ICT-bedrijf Atos // Daar geeft hij leiding aan teams die producten testen // Hij woont met zijn 18-jarige zoon in een koophuis in Almere

‘Ik werk al ruim vijftien jaar bij Atos, dat is best lang. Na mijn studie informatica kwam ik eerst in de logistiek terecht, als manager. Daar was destijds niet zoveel werk, dus al gauw kwam ik bij Atos terecht. Zo’n veertig uur per week geef ik leiding aan verschillende teams die de producten testen die wij aan klanten leveren.

„Zo waren we bijvoorbeeld nauw betrokken bij de bouw van de website van de Rabobank. Die site moet worden getest voor gebruik op technisch vlak, maar ook op gebruiksvriendelijkheid. Dat is best een grote verantwoordelijkheid, want gaat er iets mis, dan zijn wij verantwoordelijk.

„Twee jaar geleden heb ik tijdelijk ergens anders gewerkt, bij een ander ICT-bedrijf. Bij Atos ging ik van klus naar klus en dat was erg druk. Van het andere bedrijf kreeg ik een financieel aantrekkelijk aanbod, dat kon ik niet laten liggen. Na vijf maanden hield ik het daar echter voor gezien. Omdat het een kleiner bedrijf was hadden ze minder klanten en dus ook minder te doen. Dat zag ik niet zitten. Gelukkig had ik bij Atos nog steeds goede contacten en kon ik terugkomen op mijn oude functie.

„Ik verdien goed, zo’n 4.348 euro bruto in de maand. Hoewel daar veel afgaat, houd ik netto nog steeds 2.379 euro over. Daar ben ik heel tevreden mee en ik ga bewust met het geld om. Wij Hindoestanen zijn heel economisch ingesteld: je moet je kosten beheersen, want doe je dit niet, dan houd je niks over. Dat probeer ik mijn zoon ook mee te geven.”