Amerikaanse overheid jaagt op royalty’s van ‘The Wolf’

De Amerikaanse overheid eist dat Jordan Belfort, alias ‘The Wolf of Wall Street’, serieus werk maakt van het terugbetalen van zijn slachtoffers. In 2003 werd de aandelenzwendelaar veroordeeld om de helft van zijn inkomsten af te staan tot het bedrag van 110,4 miljoen dollar. Daarvan is net eentiende voldaan; in 2011 droeg Belfort bijvoorbeeld 21.000 dollar af. In dat jaar kreeg hij van filmbedrijf Red Granite Productions 940.000 dollar voor de rechten op zijn memoires; Scorsese betaalde hem later nog eens 250.000 dollar. Op Facebook stelt Jordan dat hij 100 procent van de royalty’s afstaat en niets verdient aan zijn ‘oude leven’, volgens de openbare aanklager in Brooklyn gebruikt Belfort een belastingmaas in Australië om geld weg te sluizen. Belfort noemt dat „idioot en lasterlijk”.