Huh, is die Italiaanse haven in The Wolf of Wall Street studiowerk?

Dat computergeanimeerd beeld wordt gebruikt in allerlei superhelden-, sciencefiction- en actiefilms weten we wel. Maar computeranimaties worden ook steeds vaker – en overtuigender – ingezet in gewone speelfilms. Zo blijkt ook de film The Wolf of Wall Street van Martin Scorsese tal van digitaal gemaakte beelden te bevatten.

In de film lijkt dit opgenomen te zijn in een Italiaans kustplaatsje, maar het is allemaal studiowerk. Still Vimeo / Brainstorm Digital

Dat computergeanimeerd beeld wordt gebruikt in allerlei superhelden-, sciencefiction- en actiefilms weten we wel. Maar computeranimaties worden ook steeds vaker - en overtuigender - ingezet in gewone speelfilms. Zo blijkt ook de film The Wolf of Wall Street van Martin Scorsese tal van digitaal gemaakte beelden te bevatten.

Brainstorm Digital, de studio die voor de speelfilm met Leonardo DiCaprio de computeranimaties maakte, heeft een kort filmpje online gezet met de beelden. En dan blijkt ineens dat het mooi gelegen huis aan het strand helemaal niet middenin een chique villawijk lag, maar aan een kaal strand. Datzelfde geldt voor de trouwlocatie, ook die is een beetje gepimpt.

Voor authentieke beelden op locatie hoefde de filmploeg niet altijd af te reizen. Het huis van tante Emma in de film blijkt zo te zien oorspronkelijk een Amerikaanse woning te zijn die later is omgetoverd tot bakstenen huis. Het fletse park werd in de handen van Brainstorm Digital een frisgroen gazonnetje. En de scène die opgenomen lijkt te zijn in een pittoresk gelegen Italiaanse haven, blijkt verrassend genoeg zelfs helemaal studiowerk te zijn:

Natuurlijk wordt voor speelfilms al langer gebruik gemaakt van computergeanimeerd beeld. Denk aan Gladiator of recenter The Great Gatsby, ook met DiCaprio. Maar in die films kon je altijd wel vermoeden welke beelden digitaal waren. In The Wolf of Wall Street is het als bioscoopbezoeker niet te zien. Zoals Slate opmerkt: de animaties benaderen steeds dichter de werkelijkheid.

Bekijk hier de trailer van de film:

‘The Wolf of Wall Street’ - Second Trailer from Angel Cabrera on Vimeo.

Lees hier het interview met DiCaprio dat NRC eerder had met hem en de enthousiaste recensies over de film.

    • Anouk Eigenraam