Hockeyers verslaan Duitsland in kwartfinale HWL

Constantijn Jonker in duel met de Duitser Jan Philipp Rabente. Foto ANP / Koen Suyk

De Nederlandse hockeymannen hebben woensdag de halve finale van de Hockey World League bereikt. In New Delhi werd Duitsland in een spannende wedstrijd met 2-1 verslagen. Mink van der Weerden en Seve van Ass scoorden voor Nederland, Oliver Korn nam de Duitse treffer voor zijn rekening.

Oranje begon sterk aan de wedstrijd en versierde al binnen een minuut de eerste strafcorner. Van der Weerden schoot die raak via de stick van de uitlopende Korn. Vijf minuten later stond de 2-0 op de borden. Van Ass liet de Duitse doelman na een tip in voor de tweede keer vissen.

Halve finale tegen Australië of India

Na de rust speelde Duitsland veel beter dan in de eerste helft. Drie minuten na de thee schoot Korn de bal langs goalie Jaap Stockmann. De doelman hield Oranje met een aantal fraaie reddingen op de been, maar leek kort voor het eindsignaal toch te moeten capituleren. Thilo Stralkowski had volgens de scheidsrechter echter eerst zijn tegenstander een duw gegeven voor hij raak schoot.

Nederland neemt het in de halve finale op tegen Australië of India. Die twee ploegen spelen later woensdag hun kwartfinaleduel. Engeland klopte België met 1-0 en speelt in de halve eindstrijd tegen Argentinië of Nieuw-Zeeland.

Wedstrijdverslag verzorgd door persdienst Novum.