Twee nooddeuren vergeten in nieuw Tivoli

Foutje bij de bouw van muziekcentrum TivoliVredenburg: in de popzaal zijn twee nooduitgangen te weinig gemaakt. Het bestuur heeft een commerciële verhuur in maart moeten annuleren, want de popzaal mag door het tekort aan nooduitgangen geen 2.000 bezoekers ontvangen. De gemeente verwacht dat een reeks proefconcerten wel kan doorgaan. Een woordvoerder: „Dit foutje wordt opgelost in de nazorgfase van het gebouw. Daar krijg je bij elke oplevering mee te maken.”

De popzaal telt nu tien dubbele nooddeuren, maar er zullen muren doorgebroken moeten worden om twee extra te realiseren. In het hele gebouw zijn 127 dubbele en 16 enkele nooduitgangen.

In december werd TivoliVredenburg opgeleverd. De inrichting is nog niet gereed. De opening is gepland in juni, en tot die tijd wordt het gebouw uitgebreid getest via commerciële verhuren en proefconcerten. De gemeente wil niet zeggen hoeveel de bouw van extra nooduitgangen kost. Volgens de woordvoerder is dat bedrijfsgevoelige informatie. „Er is nog geen overeenstemming over de aanbieding, maar de kosten zijn voorzien in het project.”

TivoliVredenburg bestaat uit vijf zalen. Er worden jaarlijks 500.000 bezoekers verwacht. De bouwkosten van het project zijn circa 150 miljoen euro, eenderde meer dan de begrote 98 miljoen.