De ambassadeur in Qatar

„De meeste diplomaten in Qatar zijn nog heel klassiek. De enige ander die op Twitter zit is mijn Britse collega. We staan bekend als de twiplomats van Doha. Ik merk dat Twitter steeds belangrijker wordt en nodig is om de gunfactor op te bouwen. Moderne diplomatie betekent dat je een ondernemer in diplomatie moet zijn: met de golven meegaan, kansen pakken, er altijd zijn, weten wat er op Twitter gebeurt.

„Nederland is niet zo heel bekend in Qatar. Persoonlijkheid, vertrouwen, een strak verhaal hebben, daar gaat het om. En natuurlijk moet je ook dadels eten, thee drinken en praten over voetbal.

„Je moet in dit vak eigenlijk een portable partner hebben. Mijn partner is dat op dit moment. Hij is zelfstandige die zijn diensten overal vandaan kan leveren.

„Maar het blijft lastig. Je moet altijd weer aan de keukentafel de balans zoeken. Op een gegeven moment wil je wel weer terug naar de gelijkwaardigheid in het gezin waar we allemaal ons eigen leven kunnen hebben.”