Bo Saris: de soul is nog alive Deze artiesten kun je dit jaar niet missen

Vandaag begint Eurosonic Noorderslag // Op Noorderslag spelen de beste Nederlandse popmuzikanten // Let op deze artiesten, zegt muziekredacteur Amanda Kuyper

Thomas Azier
Thomas Azier Foto ben roth

Het was zijn te pas en te onpas rondgestrooide uitspraak „keep the soul alive”, die zanger Boris destijds een beetje de das omdeed. Of was het dat de winnaar van de tweede editie van de talentenshow Idols (2003/ 2004) zelf het minst blij leek met zijn overwinning?

Het nationale platform dat Boris voor ogen had, ging hem tegenstaan, en al was zijn eerste single ‘When You Think Of Me’ reeds platina voordat die uitkwam, hij werd voor een groot publiek een ongrijpbaar idool.

Er viel dus nog wel wat te halen voor Boris Titulaer. Maar in een andere hoek, en met de juiste muziekmensen. Want zijn zang? Eigenlijk onberispelijk. In de zoetgevooisde soulhoek was Boris met zijn wendbare kopstem, smekende buigingen en zwoele intensiteit direct een opvallend talent die zijn Limburgse zachte g als boter liet smelten in zijn Engelstalige dictie.

Ruim twee jaar woont de zanger in Londen. Onder zijn nieuwe artiestennaam Bo Saris (Saris is zijn moeders meisjesnaam) probeert hij zijn muzikale carrière een nieuwe impuls te geven. Zijn vriendin en twee kinderen (vier en tien jaar) wonen nog in Haarlem.

Boris werkt met de Amerikaanse producer Andre ‘Dre’ Harris en hij heeft een nieuwe platendeal bij Decca Universal. De single ‘The Addict’ is het bewijs dat Bo Saris zich niet heeft laten wegdrukken: het is een onweerstaanbaar modern soullied waarin zijn stem leunt op een zijdezacht soularrangement.

Zijn vierde cd – ‘de eerste nieuwe stijl’ en afgemixt in Amerika – is in aantocht.