Opinie

    • Ik

Begrip

De mondelinge overeenkomst over het vrijwilligerswerk dat binnenkort aanvangt, blijkt op papier anders te zijn dan ik dacht. Ik bel op en vertel wat er mijns inziens aan schort. De medewerkster begrijpt het. Ze begrijpt ook dat ik het vervelend vind, ze begrijpt dat ik dacht dat de afspraak anders was, ze begrijpt dat er

De mondelinge overeenkomst over het vrijwilligerswerk dat binnenkort aanvangt, blijkt op papier anders te zijn dan ik dacht. Ik bel op en vertel wat er mijns inziens aan schort.

De medewerkster begrijpt het. Ze begrijpt ook dat ik het vervelend vind, ze begrijpt dat ik dacht dat de afspraak anders was, ze begrijpt dat er een fout is gemaakt door mij de juiste afspraak niet te vertellen, ze begrijpt dat ik daar niet blij mee ben, ze begrijpt het zelfs als ik zeg dat al haar begrip me niet helpt. Ook begrijpt ze het als ik zeg dat ik dan een andere regeling wil, helaas, ze kan er niets aan doen. Dat begrijp ik niet, maar gelukkig begrijpt zij het wel als ik boos aankondig het gesprek te beëindigen.

Anneke van Dijk

    • Ik