Superheld met pijl en boog

In 2012 blies de Canadese acteur Stephen Amell als hoofdrolspeler van de serie Arrow het superheldgenre op televisie nieuw leven in. De Canadese acteur speelt het karakter Green Arrow, uit de gelijknamige stripboeken van uitgever DC Comics, die met pijl en boog boeven bestrijdt. In het echte leven is Amell (32) geen bikkelharde burgerwacht, maar een doodgewone familieman. Dat bleek toen hij vorige week zijn Instagram-account ‘Amelladventures’ opende. Op de eerste foto poseert hij met dochter Mavi (3) op een strand in Hawaii. Alleen zijn afgetrainde lichaam verraadt de acrobatische toeren die hij als burgerwacht voor Amerikaanse zender CW uithaalt. Sinds 4 januari vergaarde Amell bijna 28 duizend volgers op de online fotodienst, op Twitter zijn dit meer dan 273 duizend. Op de microblogdienst schrijft hij vooral over American Football, de voortgang van Arrow en deelt hij humoristische foto’s die fans van hem en de populaire serie maken.