Alle Nederlanders uitgeschakeld in eerste ronde Australian Open

Robin Haase in actie tijdens de wedstrijd tegen Donald Young. Foto EPA / Made Nagi

De Nederlander Robin Haase is ook dit jaar in de eerste ronde van de Australian Open uitgeschakeld, schrijft persbureau Novum. Haase stopte vanochtend tijdens de wedstrijd tegen de Amerikaan Donald Young vanwege blessures. Haase stond op dat moment met 2-1 achter in sets: 7-6 (4), 6-7 (2), 2-6, 0-1.

Update 11:13 - Ook Igor Sijsling is in de eerste ronde uitgeschakeld. De nummer 73 van de wereld ging dinsdag in de eerste ronde roemloos onderuit tegen thuisspeler Thanasi Kokkinakis, die op de ranglijst bijna vijfhonderd plaatsen lager staat: 6-7 (4), 6-0, 6-7 (3), 2-6.

Aan het begin van de derde set liet Haase voor het eerst de fysiotherapeut op de baan komen vanwege problemen met zijn rug. Enkele games later begon in de extreme hitte in Melbourne ook de kuit van de Hagenaar op te spelen. Hij hervatte de partij nog wel, maar besloot alsnog vroeg in de vierde set te stoppen.

Derde jaar op rij

Het is voor de tennisser het derde jaar op rij dat hij tijdens de eerste ronde van de Australian Open moet opgeven. In 2011 boekte hij met het behalen van de derde ronde zijn beste resultaat. Tegen Young was hij als favoriet aan de partij begonnen. De Amerikaan staat met zijn 91e plaats op de wereldranglijst beduidend lager dan de Nederlander (45e).

Maandag werden ook Jesse Huta Galung en Kiki Bertens al in de eerste ronde uitgeschakeld. Door het verlies van Sijsling zijn na twee dagen in Melbourne alle Nederlanders al verdwenen uit het enkelspel.

    • Nando Kasteleijn