Nog geen akkoord verkoop Limburg

Er is nog geen duidelijkheid over de toekomst van het Limburgs Dagblad en Dagblad De Limburger. De Britse eigenaar Mecom blijft in gesprek over een mogelijke verkoop, meldt het bedrijf vandaag in voorlopige jaarcijfers.

De onderhandelingen tussen Mecom en het Belgische krantenbedrijf Concentra (Belang van Limbrg, Gazet van Antwerpen) die vorige maand waren afgebroken zijn hervat en zouden kunnen leiden tot een verkoop. Of niet, aldus Mecom in het bericht van vanochtend. Medewerkers van beide Limburgse titels zijn de onzekerheid al tijden beu en protesteerden vorige week tegen de „moord op het Limburgse woord”.

Mecom, tevens eigenaar van de regionale kranten van Wegener en titels in Denemarken, meldt dat zijn reclame-inkomsten aan het einde van vorig jaar minder hard zijn gedaald dan begin 2013. Mecom verdiende vorig jaar 21 procent minder met advertenties. De omzet daalde daardoor met 11 procent, maar de cijfers laten zich moeilijk vergelijken omdat Mecom kranten in Noorwegen en Polen heeft verkocht.

Mecom had eind vorig jaar een schuld van 38 miljoen euro. Eind 2012 was dat nog 91 miljoen. De Britse investeringsmaatschappij onderhandelt met zijn banken over een herfinanciering; die zou voor 18 maart rond moeten zijn. Dan presenteert het bedrijf zijn definitieve jaarcijfers over 2013.