Koude blijft uit

Scandinavië is sinds een kleine week een stevige diepvries geworden. De middagtemperaturen liggen in Centraal-Zweden rond -10 graden en Lapland zit daar nog ruim 10 graden onder. Die luchtsoort komt niet naar ons toe, zelfs een schampschot blijft uit.

Deze avond trekt de eventueel nog aanwezige lichte regen vrij snel oostwaarts weg en bij weinig wind en onder een substantieel wolkendek blijft temperatuur enkele graden boven nul.

Morgen, woensdag, schuift een volgende storing over met enige regen. Dit proces gaat echter erg traag en de fut gaat er uit: in het westen en noordwesten kan er nog een paar millimeter vallen, verder landinwaarts is het mogelijk slechts miezerig. Bij een matige tot krachtige zuidelijke wind wordt het 5 tot 7 graden. Ook donderdag valt enige regen, dan waarschijnlijk wat meer.