Koningin, mama en regisseur

Sinds 10 december is Instagram een koningin rijker. Toen opende Rania al-Abdullah haar account (queenrania) met een oude foto van een ontmoeting met Nelson Mandela. Niet geheel toevallig plaatste de Jordanese koningin op diezelfde dag foto’s waarin zij te zien is met andere hoogwaardigheidsbekleders in het FNB-stadion in Johannesburg waar de Zuid-Afrikaanse leider herdacht werd. Op Instagram geeft de vrouw van koning Abdullah II een geregisseerd kijkje in haar leven: glimlachend samen met haar man, haar gezin en haar liefdadigheidswerk. Op Twitter deelt de 43-jarige moeder van vier kinderen ‘met een hele gave baan’ deze Instagram-foto’s en video’s, vaak ook gepaard met moederlijk commentaar. Bij een video van kroonpins Hoessein die uit een vliegtuig springt, schrijft Rania: ‘Ik kan mijn kinderen er maar niet van overtuigen dat ik hier als moeder nooit aan zal wennen, hoe vaak ze dit ook doen’.