Kader Abdolah van De Geus naar Prometheus

Kader Abdolah verlaat uitgeverij De Geus na twintig jaar voor Prometheus, meldt ‘de Volkskrant’. De schrijver voelt zich ‘als een appel van de boom van De Geus gevallen’. Oude titels, dus ook bestseller Het huis van de moskee, blijven bij De Geus. De Geus-uitgever Eric Visser zegt tegen de Volkskrant ‘erg verdrietig’ te zijn om

BEELDBANK: Schrijver Kader Abdolah.

Kader Abdolah verlaat uitgeverij De Geus na twintig jaar voor Prometheus, meldt ‘de Volkskrant’. De schrijver voelt zich ‘als een appel van de boom van De Geus gevallen’. Oude titels, dus ook bestseller Het huis van de moskee, blijven bij De Geus.

De Geus-uitgever Eric Visser zegt tegen de Volkskrant ‘erg verdrietig’ te zijn om het vertrek van Abdolah:

“Ik draag Kader Abdolah en zijn werk een warm hart toe en ben eigenlijk sinds het begin met hem bevriend. Klachten heb ik niet van hem gehoord.”

Abdolah zegt dat de overstap ook hem pijn doet:

“De mensen van De Geus zijn kameraden van vroeger en nu. Het is een proces waar ik zelf geen directe invloed op had. Zoals toen ik mijn vaderland verliet en mij ineens in Nederland bevond.”

Het huis van de moskee van Kader Abdolah werd in 2006 genomineerd voor de NS Publieksprijs en werd in 2007 door de lezers van NRC Handelsblad verkozen tot het meest favoriete fictieboek van Nederland, vóór werken van Mulisch, Reve, Hermans en Rosenboom. De komende zomer verschijnt zijn nieuwe roman bij Prometheus, Papegaai vloog over de IJssel.

    • Roderick Nieuwenhuis