Jij vraagt, ik antwoord

Wie figureert er in dit schilderij? Wordt dit woord wel in de goede context gebruikt? Dit soort vragen komen voorbij in Jelly. Deze sociale zoekmachine die sinds vorige week beschikbaar is voor Android en IOS, is het nieuwe project van Biz Stone, de mede-oprichter van Twitter. In Jelly stellen gebruikers vragen die anderen beantwoorden. De app is volgens Stone een logische stap in een wereld verbonden met social media, vertelt hij in een interview met techblog Mashable: „Wat is de belofte van de connected maatschappij? Dat we elkaar kunnen helpen.” Jelly lijkt qua opzet op de vraag-en-antwoord dienst Quora, maar is veel overzichtelijker en een lust voor het oog omdat de zoekmachine op basis van foto’s werkt. De interface is eenvoudig: door verticaal te swipen blader je door de vragen; horizontaal door de antwoorden. De vraag is of Jelly lang vrij blijft van adverteerders en bedrijven, maar tot die tijd is de zoekmachine een must have op je smartphone.