Dit betekent code in films

Lezen // Blog Source Code in TV and Film moviecode.tumblr.com

In films en tv-series illustreren makers technologische plotlijnen vaak met het tonen van regels programmeercode. Deze komen voorbij op computerschermen of projecties naast de daadwerkelijke actie. Wat betekenen die codes eigenlijk? Sláán ze ook ergens op? Blog Source Code in TV and Films zoekt dit uit. Dan blijkt dat de code in een scène uit The Terminator, waarin je door de ogen van robot Arnold Schwarzenegger kijkt, nergens op slaat. En als het ruimtestation in Elysium herstart, wordt dat geïllustreerd met code uit een handleiding van computerbedrijf Intel. Toch onthult de blog ook series en films, zoals The Girl With The Dragon Tattoo, die het beter doen. De blog is uiterst vermakelijk voor mensen met verstand voor computers en verhelderend voor de tv-kijkende leek.