Daklozenkrant doet alsnog aangifte tegen penningmeester die geld stal

Straatkrantverkoper bij supermarkt. Het Utrechtse Straatnieuws gaat aangifte doen tegen een voormalig penningmeester die veertigduizend euro heeft gestolen. Foto ANP / Roos Koole

Straatnieuws doet vandaag aangifte tegen het voormalige raadslid Bert van der Roest. Hij zou 40 duizend euro hebben gestolen van de daklozenkrant, waarna een terugbetalingsregeling gemaakt is. Omdat Van der Roest zich daar niet aan houdt, stapt Straatnieuws naar de politie.

Dat meldt RTV Utrecht vanochtend.

Het raadslid Van der Roest kwam eind vorig jaar in opspraak nadat hij veertigduizend euro had ontvreemd uit de kas van Straatnieuws. Hij was penningmeester bij de daklozenkant en boekte in een jaar tijd een reeks kleine bedragen af. Zodra de fraude aan het licht kwam, trok Van der Roest zich terug als raadslid voor de PvdA in Utrecht.

Met Straatnieuws werd een terugbetalingsregeling opgesteld, maar volgens de daklozenkrant heeft Van der Roest zich niet aan de afspraken gehouden, waardoor vandaag aangifte wordt gedaan. Overigens beweerde Van der Roest eerder nog dat hij wel het geld had teruggeboekt, maar dat ging om een bedrag van veertienduizend euro.

    • Philippus Zandstra