In beeld

400.000 mensen ontheemd door voortdurend geweld Zuid-Soedan

In Ethiopië voeren de strijdende partijen al een week vredesgesprekken, maar in Zuid-Soedan gaan de gewelddadige gevechten door. Het leed van de in Zuid-Soedan ontbrande oorlog tussen troepen van president Salva Kiir en voormalig vicepresident Riëk Machar treft het hele land. Bentiu werd deze week door regeringstroepen heroverd op de rebellen maar ligt in puin; Bor, ook grotendeels verwoest, blijft vooralsnog in handen van de rebellen. Na een maand van gevechten hebben volgens de VN al bijna 400.000 mensen hun thuis moeten ontvluchten. Ongeveer tweehonderd mensen die op de vlucht waren geslagen voor het geweld kwamen vanochtend bij Malakal om toen de boot waarmee ze de Nijl wilden oversteken omsloeg.
Een vluchtelingenkamp van de VN in hoofdstad Juba, Zuid-Soedan. Duizenden mensen vluchten dagelijks van het geweld.
AFP / Nichole Sobecki
Zuid-Soedanese regeringssoldaten wachten in Juba op vervoer naar Bor - in handen van rebellen - waar ze regeringstroepen gaan versterken.
AP / Jake Simkin
Een Zuid-Soedanees die zijn huis heeft moeten verlaten, probeert radiosignalen te ontvangen bij de St. Theresa-kathedraal in Juba. In de kathedraal hebben hij en zo'n honderd anderen onderdak gezocht.
AFP / Phil Moore
Leden van het Soedanese Volksbevrijdingsleger (SPLA), nu horend bij de regeringspartij, juichen nadat ze de noordelijke stad Bentiu op rebellen hebben heroverd.
AFP / Simon Maina
Een struisvogel rent door lege straten en langs verwoeste gebouwen in Bentiu, nadat regeringstroepen de provinciestad terugwonnen van rebellen.
AP / Mackenzie Knowles-Coursin
Een man loopt door de lege straten van Bentiu met een bed.
AP / Mackenzie Knowles-Coursin
Vluchtelingen bij een kamp van de VN in Bentiu zitten in de schaduw van een laken.
AP / Mackenzie Knowles-Coursin
Regeringstroepen rijden langs het lichaam van een rebel in Bentiu.
AP / Mackenzie Knowles-Coursin
Een vrouw bidt tijdens een kerkdienst in Minkaman. Zo'n 75.000 zijn naar die stad gevlucht door de gevechten in het nabijgelegen Bor.
AFP / Phil Moore
Vluchtelingen uit Bor halen hun weinige overgebleven bezittingen uit boten in de haven van Minkaman.
AFP / Nichole Sobecki
Een vrouw die haar huis in Bor, Zuid-Soedan heeft moeten verlaten, draagt een pan uit een boot nadat ze in de haven van Minkaman is aangekomen. Er zouden rond de 84.000 mensen in het gebied zijn die hun huizen hebben moeten ontvluchten.
Reuters / Andreea Campeanu
Vluchtelingen in Minkaman bij hun muskietennetten.
Reuters / Andreea Campeanu
Minkaman, Zuid-Soedan.
Reuters / Andreea Campeanu