Excuses Vitesse om reis naar Abu Dhabi

Vitesse heeft excuses gemaakt voor het besluit om zonder zijn Israëlische selectiespeler Dan Mori op trainingskamp te gaan in de Verenigde Arabische Emiraten. De Arnhemse voetbalclub verontschuldigt zich in een verklaring op de clubwebsite „aan alle mensen die zich, op welke wijze dan ook, door de uitsluiting van Dan Mori getroffen voelen”. De VAE erkennen Israël niet en Mori zou de toegang tot het land geweigerd worden omdat hij geen visum had. Vitesse liet de speler daarom thuis. De club noemt de beslissing om vorige week toch op trainingskamp in Abu Dhabi te gaan „begrijpelijk, maar ongelukkig” en erkent dat „onder tijdsdruk niet alle mogelijkheden zijn benut” om de speler mee te krijgen. Zo ontving de ambassade van de VAE geen verzoek tot dispensatie voor de speler. Zorgverzekeraar Menzis, sponsor van Vitesse, eiste vorige week publiekelijke excuses van de club. (NRC)