Video: ‘De mensheid is fascinerend, maar ook irrationeel en zeer gevaarlijk’

In een poging de mensheid te observeren en te omschrijven vanuit het perspectief van wezens die op andere planeten wonen, maakte linguïst Tom Scott onderstaand filmpje. Het werd een video vol waarschuwingen: de mensheid is interessant, maar vooral zeer gevaarlijk.

Het filmpje wordt gepresenteerd als een bericht van de ‘Interstellarie Veiligheidsraad’, met daarin een voorlichting over de menselijke aard, onze kracht, en onze zwaktes. Een passage uit de tekst:

“De mensheid is een zeer interessante soort. De mens kan enorm goed multitasken en ongelooflijke structuren opbouwen. Maar daarnaast zijn mensen irrationele, gewelddadige monsters die leven op de energie van andere levensvormen. [..]

Mensen groeien en voeden zich door andere organismen te consumeren en vernietigen. Zelfs hun ontspanning bestaat uit gewelddadige sporten, mentale strijd en soms zelfs uit het zich bewust in levensgevaarlijke situaties brengen.”

Kortom, een originele productie die aanzet tot zelfreflectie op de late maandagavond: