Polare: levering van boeken komt over enkele dagen weer op gang

Interieur van de boekhandel Polare. Foto ANP/Lex van Lieshout

Boekenketen Polare verwacht dat het Centraal Boekhuis (CB) binnen enkele dagen weer nieuwe boeken zal leveren. Polare onderhandelt daarover momenteel met het CB , zo schrijft de NOS vanavond.

Polare zegt dat er “binnen enkele dagen” overeenstemming is met het CB en dat de levering dan weer op gang zal komen. Het bedrijf belooft dat consumenten weinig tot geen hinder zullen hebben van dit probleem, dat volgens een woordvoerder mede het gevolg is van ‘rake klappen’ die de afgelopen tijd in de uitgeverswereld zijn gevallen.

Polare kon periodieke betalingsverplichtingen niet voldoen

Polare krijgt momenteel geen boeken van het CB omdat de levering eenzijdig is opgezegd. Het CB ging hiertoe over nadat Polare niet in staat was aan periodieke betalingsverplichtingen te voldoen en de termijn hiervoor trachtte op te rekken.

Vorig jaar fuseerden De Slegte en het failliete Selexyz tot Polare nadat investeringsmaatschappij Procures de boekenwinkels in handen kreeg. Sindsdien probeert Polare weer winstgevend te worden met een reorganisatie waarbij 54 arbeidsplaatsen verdwijnen. De woordvoerder benadrukt dat de reorganisatie nog steeds aan de gang is.

    • Annemarie Coevert