‘Seedorf volgt Allegri per direct op als coach van AC Milan’

Clarence Seedorf zou per direct zijn aangesteld als nieuwe trainer van AC Milan, zo schrijft de Italiaanse site Gazzetta dello Sport vanavond. Ook Voetbal International claimt het nieuws bevestigd te hebben. AC Milan heeft echter nog geen verklaring gegeven over een nieuwe trainer.

Clarence Seedorf. Foto EPA / Kerim Okten

Clarence Seedorf zou per direct zijn aangesteld als nieuwe trainer van AC Milan, zo schrijft de Italiaanse site Gazzetta dello Sport vanavond. Ook Voetbal International claimt het nieuws bevestigd te hebben. AC Milan heeft echter nog geen verklaring over een opvolger van Massimiliano Allegri gegeven, die een week geleden is ontslagen door de club. Ook het management van Clarence Seedorf wil niets bevestigen.

Zowel VI als NRC-sportredacteur Koen Greven bevestigen het nieuws op Twitter:

Twitter avatar simonzwartkruis simon zwartkruis Zojuist een blije en trotse #Seedorf aan de telefoon gehad. Woensdag meer in de nieuwe #VI #Milan
Twitter avatar KoenGreven Koen Greven Seedorf will be Milan’s next coach and Tassotti will continue as the assistant coach. Stam and Crespo are expected to join next season.

Volgens VI heeft de 36-jarige Seedorf tot 2016 getekend bij AC Milan. Tussen 2002 en 2012 was hij actief als speler bij Milan, maar hij heeft nog geen enkele ervaring als trainer. Jaap Stam en Hernan Crespo worden genoemd als assistenten. Stam is momenteel assistent-trainer bij Ajax en speelde tussen 2004 en 2006 voor AC Milan.

De Italiaanse site schrijft dat Seedorf aanstaande donderdag naar Milaan vliegt om een dag later op het trainingscomplex Milanello kennis te maken met de spelers. Dan zouden de media zaterdag middels een presentatie op de hoogte worden gebracht en Seedorf zondag al als hoofdtrainer naast het veld zitten bij de wedstrijd tegen Verona. Overmorgen neemt assistent-trainer Mauro Tassotti nog de honneurs waar in het bekerduel tegen Spezia, aldus Gazetta dello Sport.

Seedorf speelde de afgelopen anderhalf jaar voor Botafogo, en speelde eerder voor Sampdoria, Real Madrid en Internazionale. Hij won in totaal viermaal de Champions League.

Mooi archiefmateriaal, opgedoken door de NOS: Clarence Seedorf zingt in 2006 ‘Sitting on the dock of the bay’ op een bijeenkomst in Milaan voor de toenmalige voorzitter van AC Milan, Silvio Berlusconi.

AC Milan was teleurgesteld in Allegri

Allegri door AC Milan ontslagen vanwege de teleurstellende resultaten. De Rossoneri staan slechts elfde in de Serie A. Sinds begin december won de ploeg nog maar één van de vijf duels in de Italiaanse competitie. Wel werd, ten koste van Ajax, de achtste finale van de Champions League bereikt.

Allegri had eerder al bekendgemaakt dat hij aan het einde van dit seizoen bij Milan zou vertrekken. Seedorf krijgt, als hij trainer AC Milan wordt, de leiding over zijn landgenoten Nigel de Jong en Urby Emanuelson, die net als hij hun carrière begonnen bij Ajax.

    • Annemarie Coevert