kort

Foto AFP

Winterspelen //

Hendriks bezorgd over veiligheid in Sotsji

Maurits Hendriks maakt zich zorgen over de veiligheid tijdens de Winterspelen in Sotsji. De Nederlandse chef de mission noemt de situatie na de recente aanslagen in Rusland in een interview met nu.nl „zorgelijk”. „De veiligheid is echt iets waar we op moeten letten. Helaas is wat we hebben gezien geen uitzondering in Rusland. We willen daar mooie resultaten neerzetten, maar het is belangrijker dat iedereen gezond thuiskomt.” Bij aanslagen in december vielen in Volgograd tientallen doden en gewonden. Rusland heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen. Gister meldde de NOS dat de Russische autoriteiten in Naltsjik, 300 kilometer van Sotsji, vijf leden van een verboden organisatie hebben aangehouden. Ze zouden granaten en zelfgemaakte bommen in hun bezit hebben gehad.

Golf //

Luiten stunt in Durban met een ‘albatross’

Joost Luiten is dit weekeinde in Durban als gedeeld derde geëindigd bij de Volvo Golf Champions en verdiende daarmee 174.000 euro. De 28-jarige Nederlandse golfer moest in Zuid-Afrika na een spannende slotdag de eindzege laten aan de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen, die de hoofdprijs van 507.000 euro opstreek. Opvallender dan zijn verdienstelijke derde plaats in het eindklassement was de sensationele ‘albatross’ die Luiten vrijdag liet noteren. Voor een hole waarvoor vijf slagen staan had hij er twee nodig: drie onder par.

Engels voetbal //

Suarez blijft maar scoren voor Liverpool

Luís Suarez is momenteel in topvorm. De oud-speler van Ajax was gisteren opnieuw de grote man bij zijn club Liverpool. Mede dankzij twee treffers van de Uruguayaanse aanvaller wonnen de ‘Reds’ met 5-3 bij Stoke City. Suarez heeft dit seizoen al 22 keer gescoord in de Premier League en voert soeverein de topscorerslijst aan, met negen doelpunten meer dan de Argentijnse spits Sergio Agüero van Manchester City. Liverpool staat nu vierde op de ranglijst, vijf punten achter koploper Manchester City. De ploeg van coach Manuel Pellegrini won gisteren met 2-0 bij Newcastle United.

    • NRC