Kerry en Lavrov bespreken mogelijkheid staakt-het-vuren Syrië

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov en zijn Amerikaanse collega John Kerry voorafgaand aan hun gesprek in de Amerikaanse ambassade in Parijs. Foto AP / Pablo Martinez Monsivais

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en zijn Russische collega Sergei Lavrov hebben de mogelijkheden besproken van een staakt-het-vuren in delen van Syrië. Ook kijken ze naar de optie om humanitaire organisaties weer toegang te geven tot het land, schrijft persbureau Reuters.

Het zou gaan om een lokaal staakt-het-vuren, dat in eerste instantie alleen zou gelden voor de stad Aleppo, aldus Kerry.

Toegang voor humanitaire organisaties

Daarnaast meldde Lavrov dat de Syrische regering overweegt om humanitaire organisaties weer toegang te geven tot het land. Op dit moment hebben veel organisaties zich uit Syrië teruggetrokken omdat hun veiligheid in gevaar was. Ook is er gesproken over het uitwisselen van gevangenen.

De ministers van Buitenlandse Zaken zijn in Parijs om de druk op de Syrische oppositie op te voeren om mee te doen aan de vredesconferentie, die volgende week begint in Genève.

    • Nando Kasteleijn