In beeld

Dit zijn de meest indrukwekkende foto’s van de afgelopen week

Vanaf deze week kiest de fotoredactie van NRC wekelijks de meest indrukwekkende, mooiste en beste foto's van de afgelopen week. Een week waarin de vulkaan Sinabung weer uitbarstte, het geweld in Syrië opnieuw slachtoffers met zich meebracht, extreem weer in de VS werd gemeten en Driekoningen werd gevierd. Bekijk alle foto's hier. Sommige beelden kunnen als schokkend worden ervaren.
5 januari: Aanhangers van de Jamaat-e-Islami-partij en de Nationalistische Partij Bangladesh in gevecht met aanhangers van de Awami Moslim Liga. De laatste partij, die in Bangladesh aan de macht is, won de verkiezingen opnieuw, maar de stemming verliep gewelddadig. De oppositie boycotte de verkiezingen en probeerde de stembusgang onmogelijk te maken door stembureaus te bezetten of in brand te steken.
Reuters
6 januari: IJs op Lake Michigan in Chicago, waar het deze week flink vroor.
AFP / Getty Images / Scott Olson
6 januari: Grote golven door een storm bij Porthcawl Harbour, South Wales.
AP / PA, Ben Birchall
6 januari: Een bus rijdt tussen de door as bedekte bomen in Indonesië. De Sinabung-vulkaan barstte deze week weer uit.
Reuters / YT Haryono
6 januari: Een Bulgaarse jongen houdt een houten kruis vast tijdens een traditionele dans in het ijswater van de Tundzha rivier in Kalofer, Bulgarije. Het ritueel maakt deel uit van de oosters-orthodoxe kerk: een priester gooit een kruis in de rivier en wie het als eerste uit het water haalt, zou het hele jaar gezond blijven, evenals de mensen die in het ijswater dansen.
AFP / Nikolay Doychinov
7 januari: Een uit het puin geredde baby wordt omhoog gehouden, na een luchtaanval in het Syrische Duma, Damascus. Volgens activisten zaten troepen van president Bashar al-Assad achter de aanval. Vier mensen, onder wie een kind, kwamen om het leven.
Reuters / Bassam Khabieh
7 januari: Met stof bedekte kleding na de luchtaanval in Syrië.
Reuters / Bassam Khabieh
8 januari: Gehandboeide en geblinddoekte mannen liggen op de grond in Aleppo. Ze zijn naar verluid geëxecuteerd door ISIS, de aan Al-Qaeda gelieerde groep Islamitische Staat van Irak en de Levant.
AFP / Medo Halab
8 januari: Een sushi-mozaïek in Hong Kong ter ere van de tiende verjaardag van een Japanse sushi-keten. 20.647 sushi's vormden het mozaïek van ruim 37 vierkante meter.
AP / Kin Cheung
9 januari: De Portugees Paulo Goncalves kijkt toe terwijl zijn Honda in vlammen opgaat tussen Chilecito en Tucuman in Argentinië, tijdens de Dakar Rally.
AFP / Franck Fife
9 januari: Blootsvoetse volgelingen slapen op straat voor de aankomst van de Zwarte Nazarener bij de Quiapo-kerk in Manilla. Miljoenen volgelingen vierden deze week het Feest van de Zwarte Nazarener, een van de grootste katholieke optochten ter wereld. Tijdens het belangrijke religieuze festival op de Filippijnen, dat elk jaar op 9 januari plaatsvindt, wordt in een grote processie een zwart beeld (de zwarte Nazarener) door de straten van Manilla naar de kerk gedragen.
AFP / Noel Celis
9 januari: Een bloem omringd door as van de Sinabung-vulkaan in Indonesië. 20.000 dorpelingen moesten worden geëvacueerd.
Reuters / Beawiharta
9 januari: Afghaanse mannen staan klaar om een voorraad in beslag genomen alcohol en drugs in Kandahar te verbranden. 67.000 kilo werd in totaal verbrand.
AFP / Javed Tanveer
10 januari: Een meisje met mazelen zit in een tent in het Tomping-kamp in Juba, Zuid-Soedan. 17.000 mensen die hun huis door het geweld in Zuid-Soedan hebben moeten ontvluchten zijn in het tentenkamp ondergebracht door de VN.
Reuters / Andreea Campeanu