De Goal van het Weekend is dit keer van de tulp ‘Gullit’

Ja, serieus. Dé golazo van de afgelopen dagen werd gescoord door een Gullit. En verder hebben we een leuke Italiaanse omhaal en een kanonskogel uit Zuid-Afrika.

3. Hlopmho Kekana (Zuid-Afrika)

Het meest opvallende aan Kekana is dat hij in 2012 eens zeven keer scoorde in een met 24-0 gewonnen bekerwedstrijd. De 28-jarige verdedigende middenvelder (!) stond toen bij de Mamelodi Sundowns onder leiding van Johan Neeskens. Nu deed de Zuid-Afrikaan tegen Mozambique weer van zich spreken op de African Nations Championship, waar alleen spelers uit de nationale Afrikaanse competities hun land mogen vertegenwoordigen.

http://youtu.be/ZhYjz9LFivs

2. Alessandro Florenzi (AS Roma)

Roma kreeg vorige week een tikkie van Juventus in een rechtstreeks duel tussen de titelkandidaten. Dit weekend liep het weer crescendo met de ploeg van Kevin Strootman en was er zelfs ruimte voor capriolen als deze:
http://youtu.be/4KSJuPh73tg

1. Carlos Peña (León)

Hij voetbalt onder de naam ‘Gullit’, deze Carlos Alberto Peña. En dat is niet eens zijn bijnaam, want die luidt De Tulp van de Bajío. In Mexico ‘heet’ Peña gewoon zo: Gullit, deze 23-jarige Mexicaan. Omdat hij (gezien zijn haar?) wel op onze Ruud zou lijken. Komende zomer waarschijnlijk op het WK; laat maar komen die Peña want dit soort fluwelen doelpunten zien we graag.

    • Jules Seegers