Batman buiten werktijd

Zien // fotografie Batman Rémi Noël reminoel.com

Een echt verhaal lijkt Rémi Noël niet te willen vertellen met zijn Batman-foto’s. Hij gebruikt het speelgoedpoppetje, zo zegt hij, vooral als excuus om zijn tripod op een mooie, fotogenieke plek neer te planten. Behalve Batman gebruikt hij met dat doel ook speelgoedautootjes of teddybeertjes. Maar wie zijn zwart-witfoto’s van de Caped Crusader achterelkaar bekijkt, kan niet anders dan een verhaal zien. Alsof je een inkijkje krijgt in het dagelijkse leven van Batman: de eenzame superheld die zich verveelt. Hij hangt wat rond in zijn motelkamer in Texas, gooit zijn cape een keer in de was, neemt een duik in het zwembad, maar staart vooral voor zich uit. Uit het raam, over een weiland, over zee. Alsof hij aan het wachten is tot hij weer in actie kan komen, en zijn leven weer zin heeft.

    • Anke Meijer