Opinie

    • Ik

Amore

„Hoe doe je dat nou?”, vroeg de man aan de overkant van de tafel, „honderd jaar worden?” De kleine vrouw, broek met Escher-motieven, zwart truitje en sjaal met glittertjes, nam een slokje rode wijn voordat ze het antwoord riep. Luid: „Amóre!” Haar ogen straalden. „En vijf zonen!” Van de overkant: „Van hoeveel mannen?” Ze dronk

„Hoe doe je dat nou?”, vroeg de man aan de overkant van de tafel, „honderd jaar worden?” De kleine vrouw, broek met Escher-motieven, zwart truitje en sjaal met glittertjes, nam een slokje rode wijn voordat ze het antwoord riep. Luid: „Amóre!” Haar ogen straalden. „En vijf zonen!”

Van de overkant: „Van hoeveel mannen?” Ze dronk het tweede glas leeg, een vrijwilligster schonk alweer in. „Van één man natuurlijk!”

Het derde glas was driekwart leeg. Resoluut schoof ze het weg: „Stoppen”, zei ze. „Ik vind, na drie glazen wil je uit!” De rollator stond achter haar stoel geparkeerd.

Else Flim

    • Ik