Afwisselende Ghanese rock

Het lijkt of de bron onuitputtelijk is. Steeds duiken nieuwe vergeten platen uit Afrika op, de een met nog meer funk dan de ander. Ditmaal hebben we te maken met niet eerder verschenen werk van Amartey Hedzoleh, een relatief bekende naam uit de Ghanese afrorock; hij richtte o.a. Hedzoleh Soundz op. Dit album, een uitgebreide versie van de soundtrack van de jaren tachtig-film Kukurantumi, the road to Accra, wijkt af van de meeste afgestofte platen, omdat het veel traditioneler klinkt. Hedzoleh gebruikt snaarinstrumenten en een duimpiano, maar trekt met elektrische gitaar en bas alles een los funkjasje aan. Omdat hij put uit Ghanese tradities én zijn Indiase roots, is het album gevarieerd, van complexe percussie tot meditatieve zangpartijen en met een vreemde discussie tussen de duivel en een gelovige in Abons, Iye Woye. Kukurantumi komt alleen uit op vinyl en als download.

    • Leendert van der Valk