Af en toe zon

In plaats van koud en helder winterweer verlopen de komende dagen en nachten vorstloos en grijs. Intussen wintert het volop in Rusland en Scandinavië. In Lapland vriest het ’s nachts meer dan 30 graden en is het noorderlicht te zien. Het bewolkte weer met temperaturen die zowel ’s nachts als overdag boven het vriespunt liggen, komen door diepe depressies nabij IJsland. Met een overheersend zuidelijke stroming worden dagelijks zwakke storingen met wolken en regen aangevoerd. Er is slechts af en toe ruimte voor de zon. Omdat ook de nachten bewolkt verlopen, koelt het nauwelijks af en blijft het kwik boven het vriespunt. Morgenochtend begint droog met mogelijk wat zon in het oosten. Morgenmiddag wordt de bewolking vanuit het westen dikker en kan er wat regen vallen. Het wordt maximaal 6 of 7 graden.