Onderminister Libië doodgeschoten

Schutters hebben gisteren bij een aanslag de Libische minister van Industrie Hassan Al-Drowi doodgeschoten toen hij aan het winkelen was in de kuststad Sirte. Dat meldt persbureau Reuters vandaag.

Het is nog onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de moordaanslag. Wel lijken er meerdere schutters te zijn geweest. De minister werd doorzeefd met kogels. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij al overleden was.

Het geweld in Libië neemt de laatste tijd toe. In het land eisen veel milities en vroegere rebellengroepen meer invloed op het regeringsbeleid en zij zetten die eisen vaak kracht bij met geweld. Het is echter de eerste keer dat een lid van de Libische interim-regering is gedood bij een aanslag.

Gisteravond kwamen ook zeker negentien mensen om bij gevechten tussen twee stammen in het zuiden van Libië. Daar zou het geweld een vergeldingsactie betreffen voor de dood van veertig mensen bijna twee jaar geleden, meldt nos.nl.