vrouwenvleugel

Arme vrouwen. Gaan ze een keer alleen op reis, komen ze terecht in vrouwonvriendelijke hotels met overal mannen op de loer met kwaad in de zin. Zo’n tien jaar geleden was Lady’s First Design Hotel in Zürich het eerste hotel dat een aparte verdieping reserveerde voor vrouwen. Een paar hotels volgden. Nu lijkt die – intussen wat ingeslapen – trend weer helemaal up-to-date. Hotels in onder meer Londen, Vancouver, New York, Atlanta en Berlijn richten Verboden-voor-mannenverdiepingen in, vrouwenvleugels, met gezellige vrouwendingen op de kamers, zoals krultangen, bloemetjesbehang, extra zachte kussenslopen voor heur delicate wangetjes, en een knusse eethoek voor als ze op de kamer willen eten en niet – eng! – in het restaurant. Alsof vrouwen nog steeds weerloze poppetjes zijn die bij het minste of geringste een vapeurtje krijgen. Maar lang zal het niet duren voor de eerste geweigerde man zo’n hotel een proces aandoet. Discriminatie op basis van geslacht is namelijk verboden. Omgekeerd is het wachten op het openzetten van de grenzen van het religieuze dwergstaatje Athos bij Griekenland, waar tot nu toe alleen mannen in mogen. Vrouwen, klaag het aan. Opent er een heel nieuw vakantieland voor u!