Strava-bril

Data crunchen, wielrenners zijn er gek op. Snelheid, hartslag, trapfrequentie, afstand, hoogte, noem maar op. Op Strava, een app voor op je telefoon en fietscomputer, kun je al die data registreren en delen. Het resultaat is een online community waarin je mensen kunt volgen, kudo’s (een soort ‘likes’) of commentaar geeft en je prestaties terugziet in een ranglijst van snelste tijden op door jou gefietste stukken. Dat levert uiteraard een fanatieke – virtuele – competitie op, want iedereen wil de titel KOM (King of the Mountain) pakken.

Strava kondigde onlangs een samenwerking aan met Google Glass. Dat betekent dus dat je straks niet alleen met je handen aan het stuur foto’s kunt maken of je route kunt bepalen, maar tegelijk ook je fietsprestaties in de gaten kunt houden. Gewoon door tegen je googlebril te praten. Vergeet niet tussendoor van het landschap te genieten (google.com/glass/start).

Femke Hoogland