Soapie verdient dik belegde boterham...

Who wants to be a millionaire? Reinout Oerlemans is het al, maar kan het nog veel meer worden. De Amerikaanse mediareus Warner zou een bod van wel 200 miljoen euro overwegen op tv-en filmproducent Eyeworks. Ofwel, zes- à zevenmaal de brutowinst van 30 miljoen die het Nederlandse bedrijf met meer dan 1.500 werknemers maakt. Hoeveel aandelen Oerlemans precies heeft is niet duidelijk. Het is een hardnekkig gerucht dat bevriend financier Joop van den Ende nog meer aandelen bezit dan Oerlemans, de oprichter van de onderneming.

Maar multimiljonair zal hij wel worden, als de deal doorgaat. Met dealmaker Wilco Jiskoot, voormalig zakenbankier van ABN Amro, als commissaris moet dat toch gaan lukken. Voor Warner Bros. Pictures is de overname net een film. De productiekosten van Warners laatste Batmanfilm The Dark Knight Rises (2012) bedregen een slordige 200 miljoen dollar.