Net gemist 11/1

Deze week onder meer: een serie over keizerpinguïns en het eerste hoofdstuk van Malcolm Gladwell. Wat Hij is een zij Tijd 22 minuten In dit nieuwe KRO-programma volgt Arie Boomsma een jaar lang een aantal jonge transgenders. Freddie, Mick, Sophie, Arjon, Martin en Bo. Na hun coming-out staat hen nog een moeilijke weg van beslissingen en

Deze week onder meer: een serie over keizerpinguïns en het eerste hoofdstuk van Malcolm Gladwell.

Wat Hij is een zij
Tijd 22 minuten

In dit nieuwe KRO-programma volgt Arie Boomsma een jaar lang een aantal jonge transgenders. Freddie, Mick, Sophie, Arjon, Martin en Bo. Na hun coming-out staat hen nog een moeilijke weg van beslissingen en ingrepen te wachten.

Wat De School
Tijd 45 minuten

Meer dan honderd middelbare scholen benaderde BNN voor een nieuwe realityserie De School. Alleen het Jan Arenstz in Alkmaar zei ‘ja’. En zo volgden veertig onbemande camera’s de 4 havo-leerlingen in de acht weken voor de zomervakantie. Hoe gaan zij  om met docenten,  depressie  en druk?

Wat Penguins. Spy in the Huddle
Tijd  52 minuten

In de driedelige serie Penguins: Spy in the Huddle  volgt een als pinguïn vermomde camerarobot een groep pinguïns op de huid: koddig en aandoenlijk, maar ook keiharde overlevers. In aflevering 1 steken keizerpinguïns verraderlijk ijs over om hun broedgebied te bereiken. Daar gaan de vrouwtjes elkaar te lijf om de begeerlijkste mannetjes.

Wat David en Goliath
Tijd 20 minuten

Op 17 oktober verschijnt het nieuwe boek van Malcolm Gladwell, David en Goliath. In dit boek zet Gladwell de ongeschreven regels van macht, kracht en privilege op hun kop.  Hoe komt het dat de allerbesten in bijna elk vakgebied een moeilijke jeugd hebben gehad? En: is de hoogst aangeschreven opleiding per definitie de beste voor jouw kind? Lees online alvast het hoofdstuk ‘Niemand zou zijn kind dyslexie toewensen. Of wel?’.

Wat The Wikileaks Mole
Tijd 20 minuten

Julian Assange, de man achter klokkenluidersite WikiLeaks, ontwikkelde vaderlijke gevoelens voor de 21-jarige IJslandse hacker Sigurdur ‘Siggi’ Thordarson. Tot waanzin van anderen, zag hij in het eenzame, verlegen jongetje een protogé. Hij deelde zijn geheimen. Maar Siggi bleek niet zoals hij leek te zijn.

Wat Hillary Clinton’s shadow campaign
Tijd 22 minuten

Doet ze het, of doet ze het niet? Deze vraag stellen veel politieke analisten sinds 6 november 2012. Op die dag werd president Obama voor vier jaar herkozen als president van Amerika en doemde direct de volgende vraag op: is Hillary Clinton zijn opvolger? Het politieke blog Politico probeert daar een antwoord op te geven.