Kijk naar alle factoren

„Beleggen is niet alleen afhankelijk van de categorie aandelen waarin je gaat beleggen maar ook van de timing van die belegging: wanneer ga je erin en wanneer verkoop je weer. Als je, zoals de stelling zegt, voor de lange termijn wil beleggen dan is er geen sprake van timing en doe je jezelf als belegger tekort. Een belegging in een bepaalde categorie aandelen heeft te maken met de fase van de economie (herstel, consolidatie of een dreigende recessie) , dreigende tekorten in bepaalde producten (olie of flexibele werknemers), de hype in een bepaalde sector of juist niet (automatisering en de financiële sector), de kans op een overname en natuurlijk belangrijke zaken als export, met een bijbehorend valutarisico, of juist gericht op het binnenland. Maar ook of een onderneming flexibel is of niet, een big cap of een small cap. Een belegger moet álle factoren in ogenschouw nemen en zelf beslissen.”