Honkballer ‘A-Rod’ geschorst voor minder wedstrijden

Alex Rodriguez tijdens een wedstrijd in de Major League vorig jaar in St. Petersburg, Florida, vlak voor hij geschorst zou worden voor de rest van het seizoen.
Alex Rodriguez tijdens een wedstrijd in de Major League vorig jaar in St. Petersburg, Florida, vlak voor hij geschorst zou worden voor de rest van het seizoen. EPA / Brian Blanco

De schorsing voor honkballer Alex Rodriguez van de New York Yankees is in hoger beroep teruggebracht van 211 naar 162 wedstrijden, zo meldt persbureau AP. De honkballer is geschorst sinds augustus wegens de handel in en het gebruik van verboden middelen.

Hij was samen met twaalf andere honkballers klant van antiverouderingskliniek Biogenesis in Florida. Die kliniek handelde onder meer in groeihormonen, testosteron en anabole steroïden. De twaalf collega’s van Rodriguez accepteerden in augustus een schorsing van vijftig wedstrijden.

Rodriguez werd zwaarder gestraft omdat hij het onderzoek heeft belemmerd. De 38-jarige honkballer, die drie keer is verkozen tot meest waardevolle speler van de MLB, kan nog in beroep gaan tegen de schorsing bij een federale rechtbank. Rodriguez mag door de schorsing sowieso pas in 2015 weer in actie komen.

Lees hier meer over de zaak en de gevallen honkbalheld.