Grote dump drugsafval in natuur rond Venlo

Op vier locaties rond Venlo is een grote hoeveelheid drugsafval in de natuur gedumpt. Op drie locaties is de situatie inmiddels onder controle, maar op één locatie, in Blerick, dreigt het gif een beek in te stromen, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg-Noord.

De vaten zijn in Blerick in een sloot gedumpt. “De helft ligt op z’n kant”, zegt de woordvoerder. De Veiligheidsregio gaat bekijken of er vaten door de stroming zijn meegenomen.


View Larger Map

De eerste melding dat er vaten lagen kwam rond 08.00 uur binnen. “Terwijl we daar bezig waren, kregen we meldingen over nog drie locaties.” In twee gevallen is gif in Maasbree gedumpt en in twee gevallen in Blerick, dat onder de gemeente Venlo valt.

In overleg met de gemeente, het waterschap en de GGD wordt bekeken hoe de chemicaliën het beste kunnen worden opgeruimd. “Er zit zuur en basisch afval bij, het waterschap verricht metingen om na te gaan of het water niet te zuur wordt”, aldus de woordvoerder. (Novum)